Nyheter fram til Oktober 2014

Vi lever et aktivt friluftsliv der hundene har sin arbeidsplass. Vi har et lite oppdrett av Alaskan Malamute, Samojed og Siberian Husky

Kennel Vinterborgen

Nyheter 2014.

13 oktober

Må bare beklage for dårlig oppdattering på hjemmesiden. Levrandøren gjør om editor og jeg webansvarlig blir ikke yngre og dermed blir gruppesiden på Facebook brukt mye mer. Den er så lett å bruke for alle! se kennel vinterborgen på Facebook. Sakte men sikkert lærer jeg de nye "lure" knep her på editoren og oppdatteringen kommer fortere! Kanskje:)

Vi har hatt en rolig høst med mange små turer. Kamas-kullet får flotte tlbakemeldinger være seg gemytt og arbeidslyst:)

Vil gratulere Celebrekullet med syvårsdagen.

 

Valpene fikk sin første hyttetur i høstferien . se egen side for "Livekullet" Trykk her

 

Fine småturer i Høstferien. Trykk her for egen side.

29 september

Sist helg hadde vi besøk fra Stokmarknes. Freidige Scott m tofotfamilie. Artig gjennsyn:) Valpene Frida og Thorin vokser seg store og runde:) Mye melk for bare to! Vi gleder oss til noe fine høstuker oppi fjellet snart.

 

25 september

 

Triste og glade nyheter går hånd i hånd.

Vår alles kjære Siberian Husky tispe Vims fikk sovne inn i historien idag. Hun vil bli savnet av mange. Hennes hjertespor er i mange tofot og firefot hjerter i inn og utland. Hun fikk aldri noen egne valper men var den proffeste valpetanten jeg har opplevd. Hun startet hos Hedi og Jan Petter med dem fikk hun oppleve både Femund og Finnmarksløpet etter hun avsluttet løpskarrieren lærte hun opp den ene lederunghunden etter den andre . Ja slik kan jeg fortsette og skrive . Vi kom tilslutt fram til spørsmålet om vi ga henne medesin pågrunn av oss eller hennes plager. Hun slet med hundeverdens "kols" de siste tre årene.

Tusen takk til Heidi og Piteter for at vi fikk ha henne alle de år her og så avslutter vi kapitlet Vims.

 

24 september

Kamas Lucy og Kamas Jeppe er øyelyst med resultat UA. Gonoskopi: UA.

18 september

Vi har nå parret Tine med Varggårdens Grym "Birk" SE 25412/2011. Venter valper i uke 46.

Begge kommer fra gode løpslinjer og har stor arbeidsglede og kapasitet. Begge bærer kløv med glede. Tine er god leder. Info om Tine Trykk her

12 september

 

Freidige Ulla fikk valper 11 september. Ei tispe en hanne. Det var litt for få så vi vil sette på Herlige Lyda ved neste løpertid. Hun hadde et flott kull i 2013 se Kamas-kullet

 

11 september

Freidige Ulla fikk to valper:)

10 september

Fin tyttebærtur med Ulla og Vims:) Ikke de lange turan med ulla nå:)

29 august til 3 september

Vi hadde noen fine høstdager oppi Lierne egen side under galleri. Trykk her for galleri

 

28 august

*Fin tredagers tur inn i Skjækerfjella. Trykk her for link

*Fine dager oppi Lierne. Ulla vokser og trives:) Trykk her for link

*Og vi venter på Tine skal komme i Løp:)

Freidige Teddy med familie var innom og hilste på:) Flott samojedhanne:)

Freidige Teddy av Vinterborgen

9 august

Litt av en sommer! Nesten ikke en dag under 20 pluss:) Vi ,både to og firebeinte har holdt oss mest ved havet og da Brønnøysund ,Horn der har vi en egen liten Friplass:) Da ryggen til gamla krangla igjen i vår ble starten på sommeren tilpasset varmen i ro! Nå har vi kommet inn i "fjellmåneden" og ryggen er i gåform så første kløvtur blir Skjækra. Legg ved et galleri med bilder fra i sommer skal forsøke og skriv under de fleste. Håper dere alle har hatt en flott sommer.

Vi venter samojedvalper først i september. Det er Ulla som skal få kull nr 2:) Tine venter med løpertiden men den kommer nok og da er Birk i nabolaget reddy tenker jeg:) Som sagt før er det på Faceboka og under gruppen Kennel Vinterborgen de fleste bilder havner. dere som ikke er på de medier kan ta kontakt med meg på mail om det er noen hunder dere ønsker å se flere bilder av.

Se galleriet under for vår heteste sommer i min tid hvertfall:)

21.6.2014

Sommerdager:) Vi er på småturer ved havet og i nærområdet her hjemme. Først uti august legger vi ut på kløvturer i fjellet. I år er det Gml Lierne Nasjonalpark som skal utforskes med en 6-7 vandredager og Rondane med avgang Hjerkin som er planlagt. blir nok flere helgaturer innimellom:) Legger inn noen bilder fra mai og junisysler med Vinterborgenhundene:)

21.05.2014

Varme dager i mai gir rolige dager i hundegården. Vi har bestemt og gjort avtale om hanne til Freidige Ulla. Det er Frie Balder av Jeni-Jamal mer info om han Trykk Her

Siberian Husky tispen vår Nordvikens Tine har allerede treft Birk på tur i vinter og der var kjemien veldig god så Birk kommer nok på besøk igjen iløpet av høsten:) Info om han kommer.

Bilder av gutta under teksten

Det blir mindre bilder og historier her på hjemmesiden etter at gruppen for kennel vinterborgen ble opprettet på facebook. det er så mye lettere for alle å legge inn sine morsomme bildeblink og eller spørsmål der enn om alt skal gå innom meg og hjemmesiden. håper flest mulig av dere kan gå inn på facebook siden og mld ønske om å bli lagt til. Eller se gjennom noen som er der:) Søk etter Kennel vinterborgen og vips treffer/ser dere mange hyggelige hunder og folk:)

 

Frie Balder av Jeni-Jamal på bilde under

 

Birk

Vil minne dere om biltempratur se eget bilde under teksten

Vinterborgenhunder på facebookgruppa trykk her for gruppa

Fine maidager 12.05.2014

Firhjulingen er idrift:) Samt en liten tur med Lena og Thea, de på hesteryggen jeg med trhjulsykkel med Vims og Ulrik . se bilder her: Trykk her

Etter påsken har det vert travle dager:) Vi tofotinger var til Mallorca og feiret Odd din 80 årsdag. Her hjemme flyttet Stine Mari med Elli og Lucy for pass av "forlatte" hunder. Tror ikke hundene savnet oss et minutt:) Stine Mari er heller savnet nå når vi er tilbake:) Her noen bilder jeg har kopiert fra Stine Mari. se bilder her: Trykk her

 

27.04.2014

Østylias Lure Tuva måtte gi tapt for jurkreft. Et flott liv hadde hun og har lagt igjen flotte minner. Takk for bilder og ord Anne-Grethe og Bjørn.

Østbylias Lure Tuva

Påsken 2014

Vi hadde noen dager på hytta oppi Lierne. Mye vær gjorde at det ble lite foto. Trykk på link for egen bildeside: Trykk her

Dagstur til Blåfjellan. Startet i Berglia fulgte isfiskerløypa som går til nasjonalparkgrensa. Da et par km innover til Midtre Blåfjellvatn. Fantastisk fjellområde både vinter og sommer.

se egen bildeside fra turen Trykk her

Påsken 2014

Været ble den styrenede faktor denne påsken. Men vi fikk tre fine dager inn i Lierne Nasjonalpark samt en heldagstur inn i Blåfella samt fine småturer i brandfjellet. Fikk virkelig testet ut vind og vanntettheten til klea og annet turutstyr. har fått lagt ut turen inn kjerdelsvatnet i Lierne nasjonalpark. kommer med blåfjelltur og småturer etter hvert.

Trykk link for egen side: Trykk her

5-6 april

Fin dagstur til Kjerdelsvatnet på lørdag og tur oppi Austre Brandsfjell på søndag.

Trykk for egne sider: Kjerdelsvatnet Austre brandsfjell

30.03 Fine dager her hjemme på Steinkjer

 

27.03 Rasestandar for Alaskan malamute er rettet opp

27 mars 2014

Ja så er vi over på ny hjemmeside!! Ble nok noen flere gråhår av denne opprasjon:) Men nå kan sidene sees og driftes i alle nettlesere:)

17.03.2014

Beklager dårlig oppdateringer. Utfordringen er at jeg jobber med ny hjemmeside. Den håper jeg er opp å går snart:) Ikke enkelt når de små grå har dukka opp:)

Vi var innom Vintersamlingen og har hatt flotte helger oppi Lierne. Vil komme med noen bilder under.

På Vintersamling for Polarhundklubben avd. Midt-Norge

 Det ble noen runder på isen ved Langvassheimen.

Stine Mari var med og kjørte pulk

Regner med det vil komme reportasje i Polarposten fra samlingen

Fine dager oppi Lierne:)

Vindfulldag oppi Brandsfjellet

Stine Mari kjører sleden Stein heng på.

Lucy i fult driv:)

Lucy i front Gode takter av ei på 7mnd:)

Her er Geistlige Ellie samens sin bror Lasse bakerst.

26.02.2014

Vi har hatt fine dager oppi Lierne trykk bildelink

Dette var status når vi kom hjem fra vinterferie!

 ikke rart vi ville snu!

12.02.2014

Kamas Jeppe på besøk:)

Fin bildehilsen fra Kamas Snota:) Tusen takk Liv

Fremdeles bare skøyter som dug her hjemme! Ikke en millimeter med snø bare is.

Heldigvis har vi fint føre oppi Lierne ca 2 timers kjøring heimant fra:)

Vims og Ulrik har vert på sykelista men begynner å strekke litt ut nå. Her fra Vims sin første tur opp til Brandsfjellgrubba:)

Bilder fra noen fine dager oppi Li trykk bildelink

21 januar

Gratulerer Herlige-kullet med tre årsdagen:)

Stolte Lyda hilser til Rocky, Varg og Mavve:)

17-19 januar

Liernetur trykk bildelink

13.01.2014

Flott helg oppi Lierne.

08.01.2014

Godt nytt år til dere alle to og firebeinte følgers av Kennel Vinterborgen måtte det nye året bli like bra som det foregående :)

Her er vi på spasertur opp til Koltjønna Hanna med Lilli og Mavve

Lierne 2 januar. Laksjøen er delvis åpen ennå.

Et par runder med Ulrik og Vims samt en tur sammens Torgrim og Birk. Stein fikk følge av en fuglehund som var på fuglejakt:)